Egy kérdés, ami gyakran felmerül az ülőgarnitúrák, kanapék összeállításának alkalmával.

Amikor az ülőgarnitúrák, kanapék összeállításánál a méretekhez érkezünk, nagyon sokszor felmerül a kérdés, hogy az ülőgarnitúrák, kanapék rendelhetők-e kar vagy íves végződés nélkül. A válasz egyszerűen igen, és ez nagyon sok embernek megoldja a hely problémáját.
A Végtelen Kényelem ülőgarnitúrák, kanapék elemei úgy lettek megtervezve, hogy a végződéseknek nincs tartó szerepe, egyedül kényelmi és esztétikai funkciót látnak el az ülőgarnitúrákon a kanapékon. Rengeteg esetben élnek a vásárlók ezzel a lehetőséggel, hogy az ülőgarnitúrákról, kanapékról elhagyják a végződést így nyerve nagyobb ülőfelületet, esetenként fekvőfelületet az ülőgarnitúráknak, kanapéknak rendelkezésre álló kevés hely esetén. Ezt azért emeljük ki, mert ebbe is egyediek a Végtelen Kényelem bútorcsalád elemeiből összeállított ülőgarnitúrák, kanapék, tehát még több a mozgástere az embernek a tervezéskor.
Jó példa ez a kinyitható kanapé, amelyiknél a rendelkezésre álló hely nem tette volna lehetővé, hogy a kinyitható kanapét lábtartóval lássuk el, pedig ez volt a vásárló kívánsága. Ebben az esetben a végződés elhagyásával annyi helyet nyertünk, hogy a lábtartó elem pont elfért, a nyitható kanapé kitöltötte a rendelkezésre álló helyet, és még a lábtartós elemmel egy tekintélyes méretű ágyneműtartó is helyet kapott a kinyitható kanapéban. Ez tipikus példája annak, hogy az ülőgarnitúrákat, kanapékat alkotó elemeknek köszönhető rugalmasság kreatív kihasználása milyen megoldásokat biztosít olyan problémákra, amilyenekkel sok ember közöz a városban bútorboltról bútorboltra járva a neki a legideálisabb ülőgarnitúrát, kanapét keresve és a legtöbbször hiába.
A másik esetben egy sarokkanapé esetén volt szűk a hely. A sarokkanapé összeállításánál a megrendelő döntés elé került. Az egyik opció az volt, hogy a sarokkanapén lesz kar, be is fér a helyére, de a fekvőfelülete nem lesz alkalmas alvásra. A másik variáció pedig az volt, hogy a sarokkanapé egyik karját elhagyjuk, így egy hosszabb elemmel tudjuk szerelni és a fekvőfelület alkalmas lesz alvásra, és még be is fér a meghatározott helyre. A megrendelő élt a Végtelen Kényelem bútorrendszer adta előnyökkel, kihasználta az elemek adta rugalmasságot, és saját igénye szerint összeállította a neki legideálisabb kinyitható sarokkanapét, ami ráadásul a rövid oldalán még ágyneműtartós is.