Az ülőgarnitúrák, kanapék egyik legfontosabb tulajdonsága a kényelem. A kényelmes kanapék között is vannak különbségek, de az biztos, hogy a leülés pillanatában feltűnik, ha valami kényelmetlen.
A Végtelen Kényelem ülőgarnitúrák és kanapék tervezésénél az első szempont az volt, hogy kényelmesek legyenek. Ezért lett kifejlesztve az OptiCom és az OptiCom Plusz ülésrendszer, ami gondoskodik arról, hogy a kanapék nem csupán kényelmesek, de ezt a kényelmüket hosszan tartó ülés esetén is biztosítani tudják.

Ezek az ülésrendszerek az ideálisan összeválogatott alapanyagokat és a speciális beépítési technológiát takarják. A titok abban rejlik, hogy időt fordítottunk az ülés kialakítására, kísérleteztünk több fajta felépítéssel, és az elkészült technikát használat közben is finomítottuk a gyártás során tapasztaltak és a vásárlók visszajelzései alapján. A rendszer lényege, hogy az ülés rugózata rétegesen van felépítve, így az ülést ért terhelést ráüléskor nem egy rugózat oszlatja el, hanem a rugózat rétegi arányosa a rájuk eső terhelést feldolgozzák. Az Optikom és az OptiCom Plusz ülésrendszer kialakítása a rugózatnak csak a vertikális mozgást teszi lehetővé. Ráüléskor ezért nem azt érezzük, hogy valamit összenyomtunk, hanem egy stabil, a terhelés növelésével arányosan növekedő ellenállást, ami a teljes ráülés elérésekor kényelmes ülést biztosít.

Bár a lényeg a részletekben bújik meg, a legfontosabb még is csak a végeredmény. A vásárló nem egy technológiát, nem gondosan összeválogatott alapanyagokat szeretne hazavinni, hanem egy kényeztető ülőgarnitúrát, egy pihentető kanapét.
Arra biztatunk mindenkit, hogy a kanapé kiválasztása során hallgasson az érzéseire és próbálja ki az ülőgarnitúrákat, kanapékat, hogy a legkényelmesebbet tudja kiválasztani.