A lemosható anyagokról.

Nevezik lemoshatónak, könnyen tisztíthatónak és még számtalan néven ezeket az anyagokat. Nagyon kedvelt a vásárlók körében és természetesen első sorban a tulajdonsága teszi ennyire kedvelté. A könnyen tisztítható vagy lemosható anyagok arra valók, hogy ha egy szerencsétlen pillanatban ráborul valami folyadék a bútorra, vagy  az “aqua clean” anyagok esetében a gyerekek összefirkálják a bútorszövetet, akkor azonnal eltávolíthatjuk a bútorszövetről, különösebb következmény nélkül, nem pedig arra, hogy időnként ruha módjára kimossuk, lemossuk a bútorszövetet.Sok típus létezik belőle, nagy a kínálat. Általában három dologban különböznek egymástól ezek a típusok.
Az egyik a szín kínálat, ami a bútorszövet tulajdonságát tekintve nem sokat számít.
A másik tulajdonság ami megkülönbözteti egymástól a típusokat az a hordozó anyag. Ettől függ például hogy alakul a bútoron. Egy vastagabb, sprődebb anyag nem olyan mutatós, nem simul rendesen a bútorra, nehezebb vele dolgozni, és például több anyagréteg találkozásánál a vastagságából a adódóan dudor keletkezhet. Az viszont nagy tévedés, hogy a vastagabb anyag jobb minőségű, mint a vékonyabb, a tartósság nem feltétlenül ettől függ.
A harmadik dolog, hogy milyen eljárással készül az anyag. Ez határozza meg a leglényegesebb tulajdonságát, a tisztíthatóságát. Létezik olyan eljárás, amikor az anyag felső rétege kap egy bevonatot, aminek következtében vízlepergető tulajdonságot kap az anyag, nem szívja be a folyadékot. Ez nagyon látványos és hasznos dolog, de ez bizony rövid ideig marad meg ez a tulajdonság, mert a bevonat a használat következtében egyszerűen lekopik.
A másik variáció az úgynevezett “easy clean” szövetek, ami mint a neve is mutatja könnyen tisztíthatók. Ezek az anyagok többet tudnak a sima vízlepergető anyagoktól, mert a szennyeződések valóban könnyen eltávolíthatók róluk, természetesen nem minden szennyeződés és nem teljesen nyomtalanul.
A harmadik variáció az úgynevezett “aqua clean” technológia. Ebben az esetben már a szövet alapanyaga rendelkezik az előnyös tulajdonságokkal, tehát nem a kész bútorszövet kap egy bevonatot. Ezekről az anyagokról néhány percen belül tényleg lemosható szinte bármilyen szennyeződés, legyen az kávé, bor vagy akármi.
Természetesen minden lemosható, könnyen tisztítható anyag akkor tudja hozni a jó tulajdonságait, ha folyamatosan tisztítva van porszívóval. Ha nincs rendesen tisztán tartva az anyag, akkor a szövet szálai közé berakodott por fogja magába szívni a szennyeződést és teszi lehetetlenné a tisztítást.
Ülőgarnitúra, kanapé vásárlása során legyünk körültekintőek és a részletek ismeretében válasszunk bútorszövetet.

Végtelen Kényelem
ülőgarnitúra család