Néhány szó az új LMS kanapé használatáról.

kanapé használata során eszünkbe sem jut, hogy a kanapé kiválasztása, az ideális kanapé felkutatása érdekében micsoda energiákat kellett mozgósítani. Azonban sok esetben bizony a rengeteg befektetett energia ellenére is megalkuvás a vége, mert nem találunk pont olyan kanapét amilyenre valóban szükségünk volna, vagy amilyent elképzeltünk magunknak. A kanapék már csak ilyenek.
Ennek és az ehhez hasonló problémák megoldására született az LMS kanapé család. Miután cégünk már közel húsz éve ülőgarnitúrákat gyárt, így a technológia és a tapasztalat rendelkezésre állt. Az általunk gyártott ülőgarnitúrák a “Variálhatóság, Kényelem, Minőség” jegyében készülnek. A variálhatóságot tekintve az ülőgarnitúrák esetében több mint negyven elem áll a rendelkezésünkre, hogy összeállítsuk a számunkra legideálisabb méretű, formájú és funkciójú ülőgarnitúrát. A kényelem magáért beszél, ki kell próbálni. Szerintünk a Végtelen Kényelem ülőgarnitúrák, a nevükhöz hűen a kategóriájuk legkényelmesebb ülőgarnitúrái. A minőséget pedig tükrözi a meghosszabbított garanciavállalás.
lms kanapékanapé tervezésénél a fent említett igen fontos dolgok mellett célul tűztük ki azt is, hogy a kanapé nyitható legyen, és akár minden napos alvásra is alkalmas legyen. A fekvőfelületet tekintve szerettünk volna a maximumot kihozni a kanapéból.
Az eredmény nézve, tulajdonképpen az összes kitűzött cél teljesítve lett. Egy olyan kanapé született, ami alkalmas mindennapos alvásra. A fekvőfelületet sikerült úgy kialakítani, hogy hiába több darabból tevődik össze, nem érezni a találkozási pontokat, vonalakat. Ráadásul a fekvőfelület méretét mindenki saját igénye szerint választhatja ki egy és két méter között. Igen, jól olvasta, a kanapé fekvőfelülete akár 200 x 215 cm is lehet. A kanapé ezt a fekvőfelület méretet karok nélkül is tudja hozni, tehát akár egy áthidaló szekrény alá is megoldást nyújt.
Két fajta nyitási móddal készülhet a kanapé. Az egyik az úgynevezett keresztben ágyazható, ami azt jelenti, hogy a fallal párhuzamosan történik a fekvés. Ez a nyitási mód egy méretben készül, 150 cm széles és 200 cm hosszú fekvőfelülettel. Természetesen elkészítjük igény szerint ezt is más méretben, de minden méretváltoztatás a fekvőfelület csökkenésével, így a használhatóság romlásával jár.

A másik kanapé nyitási mód az úgynevezett hosszan ágyazható nyitás, ami azt jelenti, hogy a falra merőlegesen történik a fekvés. Ennek a nyitási módnak az előnye, hogy szinte bármilyen szélességben kérhető, és méret változtatás csak a kanapé fekvőfelületének a szélességét változtatja, a hossza nem változik, ennek eredményeként a használhatóság sem változik.
Az így kapott fekvőfelület szinte teljes értékű, felér egy franciaágy fekvőfelületével méretben, és összecsukott állapotban a kanapé egy nagyon kényelmes ülőalkalmatosság.

kanapé kialakításánál segítségünkre van 8 fajta karfa, amivel nem csak a kényelmet tudjuk alakítani, hanem a kanapé stílusát is nagyban befolyásolhatjuk. Például a kocka karok valamelyikével és egy trendi szövettel, vagy szövet kombinációval, és a hozzá illő párna kiválasztásával könnyen összeállíthatunk egy igazán modern kanapét.
lms kanapéA “P” alakú karral, tömött párnákkal és egy konzervatívabb szövettel rögtön megkapunk egy klasszikus stílust képviselő kanapét.
Gyakorlatilag az ideális kanapé kialakításához minden rendelkezésre áll. Szükség van a rendelkezésre álló hely méretére, ami meghatározza a kanapé maximum méretét. Ezen a méreten belül szabadon gazdálkodhatunk a fekvőfelület méretével, a felhasznált karok számával és típusával és a párnák formájával. Ha a méret és a forma eldöntésre került már csak a szövet kiválasztása van hátra. Az LMS kanapé esetében is, mint a Végtelen Kényelem ülőgarnitúráknál több száz fajta szövet áll rendelkezésre.
A végeredményt tekintve egy olyan kanapé család született, ami nagyon kényelmes ülést biztosít, hatalmas fekvőfelület kialakítható belőle, stílusát tekintve a moderntől a klasszikusig bármilyen kialakítható belőle.

LMS kanapé család
Variálhatóság, kényelem, minőség.