Néhány szó az új LMS kanapé használatáról.

kanapé használata során eszünkbe sem jut, hogy a kanapé kiválasztása, az ideális kanapé felkutatása érdekében micsoda energiákat kellett mozgósítani. Azonban sok esetben bizony a rengeteg befektetett energia ellenére is megalkuvás a vége, mert nem találunk pont olyan kanapét amilyenre valóban szükségünk volna, vagy amilyent elképzeltünk magunknak. A kanapék már csak ilyenek.
Ennek és az ehhez hasonló problémák megoldására született az LMS kanapé család. Miután cégünk már közel húsz éve ülőgarnitúrákat gyárt, így a technológia és a tapasztalat rendelkezésre állt. Az általunk gyártott ülőgarnitúrák a “Variálhatóság, Kényelem, Minőség” jegyében készülnek. A variálhatóságot tekintve az ülőgarnitúrák esetében több mint negyven elem áll a rendelkezésünkre, hogy összeállítsuk a számunkra legideálisabb méretű, formájú és funkciójú ülőgarnitúrát. A kényelem magáért beszél, ki kell próbálni. Szerintünk a Végtelen Kényelem ülőgarnitúrák, a nevükhöz hűen a kategóriájuk legkényelmesebb ülőgarnitúrái. A minőséget pedig tükrözi a meghosszabbított garanciavállalás.
kanapé tervezésénél a fent említett igen fontos dolgok mellett célul tűztük ki azt is, hogy a kanapé nyitható legyen, és akár minden napos alvásra is alkalmas legyen. A fekvőfelületet tekintve szerettünk volna a maximumot kihozni a kanapéból.
Az eredmény nézve, tulajdonképpen az összes kitűzött cél teljesítve lett. Egy olyan kanapé született, ami alkalmas mindennapos alvásra. A fekvőfelületet sikerült úgy kialakítani, hogy hiába több darabból tevődik össze, nem érezni a találkozási pontokat, vonalakat. Ráadásul a fekvőfelület méretét mindenki saját igénye szerint választhatja ki egy és két méter között. Igen, jól olvasta, a kanapé fekvőfelülete akár 200 x 215 cm is lehet. A kanapé ezt a fekvőfelület méretet karok nélkül is tudja hozni, tehát akár egy áthidaló szekrény alá is megoldást nyújt.
Két fajta nyitási móddal készülhet a kanapé. Az egyik az úgynevezett keresztben ágyazható, ami azt jelenti, hogy a fallal párhuzamosan történik a fekvés. Ez a nyitási mód egy méretben készül, 150 cm széles és 200 cm hosszú fekvőfelülettel. Természetesen elkészítjük igény szerint ezt is más méretben, de minden méretváltoztatás a fekvőfelület csökkenésével, így a használhatóság romlásával jár.

A másik kanapé nyitási mód az úgynevezett hosszan ágyazható nyitás, ami azt jelenti, hogy a falra merőlegesen történik a fekvés. Ennek a nyitási módnak az előnye, hogy szinte bármilyen szélességben kérhető, és méret változtatás csak a kanapé fekvőfelületének a szélességét változtatja, a hossza nem változik, ennek eredményeként a használhatóság sem változik.
Az így kapott fekvőfelület szinte teljes értékű, felér egy franciaágy fekvőfelületével méretben, és összecsukott állapotban a kanapé egy nagyon kényelmes ülőalkalmatosság.

kanapé kialakításánál segítségünkre van 8 fajta karfa, amivel nem csak a kényelmet tudjuk alakítani, hanem a kanapé stílusát is nagyban befolyásolhatjuk. Például a kocka karok valamelyikével és egy trendi szövettel, vagy szövet kombinációval, és a hozzá illő párna kiválasztásával könnyen összeállíthatunk egy igazán modern kanapét.
A “P” alakú karral, tömött párnákkal és egy konzervatívabb szövettel rögtön megkapunk egy klasszikus stílust képviselő kanapét.
Gyakorlatilag az ideális kanapé kialakításához minden rendelkezésre áll. Szükség van a rendelkezésre álló hely méretére, ami meghatározza a kanapé maximum méretét. Ezen a méreten belül szabadon gazdálkodhatunk a fekvőfelület méretével, a felhasznált karok számával és típusával és a párnák formájával. Ha a méret és a forma eldöntésre került már csak a szövet kiválasztása van hátra. Az LMS kanapé esetében is, mint a Végtelen Kényelem ülőgarnitúráknál több száz fajta szövet áll rendelkezésre.
A végeredményt tekintve egy olyan kanapé család született, ami nagyon kényelmes ülést biztosít, hatalmas fekvőfelület kialakítható belőle, stílusát tekintve a moderntől a klasszikusig bármilyen kialakítható belőle.

LMS kanapé család
Variálhatóság, kényelem, minőség.