5 egyszerű lépéssel az ideális ülőgarnitúráig, kanapéig

A Végtelen Kényelem ülőgarnitúra család azzal a céllal készült, hogy a vásárló amellett, hogy egy igazán kényelmes ülőgarnitúra vagy kanapé tulajdonosa legyen, a vásárlás során valóban a saját igényei érvényesüljenek.
Ismerje meg azt az öt lépést, amivel hozzájuthat az Önnek legideálisabb ülőgarnitúrához, kanapéhoz.
A Végtelen Kényelem ülőgarnitúra családdal elértük azt, hogy ülőgarnitúra vagy kanapé vásárlásakor nem kell alkalmazkodni az általában a boltokban kapható megadott méretű, formájú és meghatározott funkciójú bútorokhoz, hanem, megfordítottuk a dolgot. Ez azt jelenti, hogy Önnek nem kell alkalmazkodnia, hanem elmondja az igényeit a méretekről, az ülőgarnitúra formájáról, és azt, hogy mire szeretné használni az ülőgarnitúrát, és ezután mi ezen igények szerint készítjük el Önnek az ülőgarnitúrát mindenféle többletköltség nélkül.
Az ülőgarnitúra családhoz tartozik egy elemlista, amiből gazdálkodhatunk az ülőgarnitúra, vagy kanapé összeállításánál. Vagyis hogy ez így nem helyes, mert mára annyival rugalmasabb lett az elemlista, hogy az egyenes elemeket bármilyen szélességben elkészítjük ezzel is megkönnyítve a tervezést, és hogy teljesen az Ön igényeihez, illetve a lakás, a szoba méreteihez illeszkedjen a megvásárolt ülőgarnitúrasarokgarnitúra vagy kanapé.
Összefoglaljuk hogyan is működik ez az ülőgarnitúra család, hogyan lehetünk tulajdonosai egy, az igényeink szerint összeállított ülőgarnitúrának, kanapénak:
5 lépés, amivel végtelenül egyszerűen jut el az Önnek legideálisabb ülőgarnitúrához.

1, Az ülőgarnitúra, kanapé mérete:

Az első lépés ülőgarnitúránk, sarokgarnitúránk vagy kanapénk megtervezésekor, megnézni, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, illetve mekkora helyet szánunk az ülőgarnitúrának, kanapénak. Az ülőgarnitúra megtervezésekor vegyük figyelembe az ajtók nyílásirányát, a radiátorokat, konvektorokat, szűk hely esetén még a fal tövében futó fűtéscsőre is figyeljünk. Ebben az esetben az ülőgarnitúra befoglaló méretére van szükségünk. Kanapé esetében tudni kell a szélességre és a faltól való mélységre rendelkezésre álló hely méretét. Ülőgarnitúra esetén pedig a két oldal, u alakú ülőgarnitúra esetén pedig a három oldal méretére van szükség. Ezektől eltérő, teljesen egyedi összeállítás esetén pedig az egész ülőgarnitúra elhelyezésére rendelkezésre álló hely méretére. Ha nyitható ülőgarnitúrát, kanapét állítunk össze, főleg a „T” jelzésű, hosszan ágyazható nyitásnál figyelni kell az kinyitott ágyszerkezet helyigényére is.
Speciális esetekben, ha igény van rá, akkor előzetes egyeztetés után kollégánk akár a helyszínen segít megtervezni az Önnek legideálisabb ülőgarnitúrát (részletekről érdeklődjön az információs telefonszámon).
Mindig meg kell nézni az ülőgarnitúra helyére vezető útvonalat is, hogy elegendő hely áll-e rendelkezésre a szállításhoz, mert ha nem akkor azt jelezni kell megrendeléskor!

2, Az ülőgarnitúra, kanapé formája

Második lépés, ha megvan az ülőgarnitúra vagy a kanapé mérete, akkor elgondolkodhatunk a formán. Mert lehet egyszerű egyenes kanapé, de ha az egyszerű kanapé mellé teszünk egy lábtartós (ottomán) elemet, akkor tulajdonképpen kapunk egy sarokkanapét. Lehet L alakú sarokgarnitúra, vagy könnyen kialakítható U alakú ülőgarnitúra is, vagy teljesen egyedi kialakítású is. A formánál a rendelkezésre álló helyen és fantáziánkon múlik minden. Általában az ülőgarnitúrákkanapék a fal mellé kerülnek, de sokszor előfordul olyan eset is, hogy belóg a szoba közepébe az ülőgarnitúra. Vannak esetek, amikor kimondottan térelválasztóként funkciónál az ülőgarnitúra, de még esetenként a kanapé is.

3, Az ülőgarnitúra, kanapé funkciói

Harmadik lépés, ha megvan a méret, és kigondoltuk az is, hogy milyen formájú ülőgarnitúrát szeretnénk, akkor a következő feladat, hogy átgondoljuk azt is, hogy milyen funkciókra van szükségünk az ülőgarnitúrában. Lehet egyszerűen sima ülőgarnitúra minden funkció nélkül, például nagy nappaliba, váróba, irodába, ahol egyszerűen arra van szükség, hogy kényelmesen tudjunk ülni, akár hosszabb ideig is. Lehet ágynak nyitható ülőgarnitúrakanapé is, erre több megoldás is van, két fajta ágyszerkezetet használunk, több méretben.
Az ülőgarnitúra elemlistájában találunk fiókos elemeket minden méretben. Ha szükség van a tároló helyre, akkor akár az egész ülőgarnitúra alja lehet fiókos, ezzel kihasználva minden helyet. Vagy akár kombinálhatjuk úgy is, hogy az ülőgarnitúrába kerül egy nyitható elem, amivel megoldódott, hogy ágyazható legyen az ülőgarnitúrakanapé, a többi elemet pedig kérhetjük fiókosra, így kihasználva minden helyet.
Abban az esetben, ha Ön nem szeretne bajlódni, akkor a fent tárgyalt három dolgot (méret, forma, funkció) írja meg nekünk a jobb oldalon található „ajánlatot kérek” ablakba, vagy az info@vegtelenkenyelem.hu e-mail címre küldje el nekünk, vagy hívjon az információs telefonszámon és mi segítünk összeállítani Önnek az ülőgarnitúráját. kanapéját.

4, Az ülőgarnitúra, kanapé összeállítása

Ha az ülőgarnitúra három fő tulajdonságát a mérete, formát és a funkciókat eldöntöttük, akkor álljunk neki összeállítani az elemlista alapján. Azt tanácsoljuk, hogy az ülőgarnitúra összeállítását mindig a sarokból kifele haladva készítsük.
Például ha egy 290×200 centi méretű, L alakú, ágynak nyitható, ágyneműtartós ülőgarnitúrát szeretnénk, akkor az összeállítás a következő: a hosszabb oldal a sarokból kifelé haladva SG90 sarokelem, ami 92 centi, utána jön a 160NY, aminek a szerelt mérete 162 centi, és a sort egy V jelzésű íves vég zárja, aminek a befoglaló mérete 32 centi, így a hosszú oldal teljes mérete 296 centiméter. A rövid oldalt ugyan így állítjuk össze. A sarokból kiindulva itt is az első a SG90 sarokelem, ami 92 centi, utána jön a 75F, ami 72 centi és lezárhatjuk a sort például egy K elemmel, egy karral, ami 27 centi, így a rövid oldal mérete 197 centiméter.
Nálunk nincsen könnyen félreértelmezhető jobbos, vagy balos sarokgarnitúra. Az elemek helyes sorrendben történő leírásának módja: az ülőgarnitúrával szemben állva, balról jobbra haladva írjuk le sorba az elemeket.

5, Az ülőgarnitúra, kanapé típusának és a bevonó anyag kiválasztása

Ha sikerült összeállítani saját igényeink szerinti ülőgarnitúrát méretben, formában, funkcióban az elemlista alapján, akkor a következő lépés a típus és a kárpit kiválasztása.
Jelenleg a Végtelen Kényelem ülőgarnitúra család négy típusban készül, és a bevonó anyagot minőségileg válogatott, szövetmintából választhatjuk ki. Az ülőgarnitúra típusának és a bevonó anyag kiválasztása megtörténhet fénykép alapján is, de mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy ezt személyesen tegyék meg. Azért is tanácsoljuk ezt, mert mind a négy típusnak más a felépítése, és más a kényelme. Nem egyszer fordult elő, hogy egy vásárlónak jobban tetszett az egyik típus, mégis a másik típusból vásárolt, mert az volt neki kényelmes.
Ülőgarnitúrát, kanapét soha ne vegyünk úgy, hogy nem próbáljuk ki. Azért vannak az üzletekben kiállítva az ülőgarnitúrákkanapék, hogy kipróbálhassuk őket. Ha nyitható ülőgarnitúráról vagy kanapéról van szó, akkor kérjük meg az eladót, hogy nyissa ki az ágyazható részt is, és azt is próbáljuk ki. Ülőgarnitúrából, kanapéból hatalmas a kínálat, és ha néhányat kipróbálnak, akkor meg fognak lepődni, hogy például nem mindig a legdíszesebb a kényelmes. Ülőgarnitúra vásárláskor három dolgot vizsgálhat meg biztosan. Az egyik az kinézet, a másik ár, a harmadik kényelem. Az első kettőt látja, viszont a harmadik a legfontosabb hosszútávon, ezért érdemes kipróbálni. Gondoljon bele, hogy mennyi időt fog eltölteni az ülőgarnitúráján, kanapéján.