Segítség az ülőgarnitúra, kanapé bevonó anyagának kiválasztásához. Az „Antelope”.

Korábbi írásunkhoz hasonlóan most is segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik ülőgarnitúra vagy kanapé vásárlás előtt állnak. Most egy másik, a vásárlók körében egyre kedveltebb anyagot mutatunk be, amit egyre többször látunk a megrendelt ülőgarnitúrákon, kanapékon. Ez az anyag nem más, mint az „Antelope” névre hallgató, könnyen tisztítható, lemosható anyag. A vásárlók körében azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a belőle készült ülőgarnitúrákkanapék tisztítása nagyon egyszerűvé vált. Otthon előfordul, hogy kilöttyen valami a kanapéra, vagy a gyerekek összefirkálják az ülőgarnitúrát. Ezek a problémák az „Anteolpe” anyagnál a legtöbb esetben könnyen orvosolhatók, mert egyszerűen nedves ronggyal letisztíthatjuk az ülőgarnitúráról még a tintát is, vagy a kanapéról a ráöntött italt. Tehát a tisztíthatóság, az ülőgarnitúrakanapé egyszerű tisztán tarthatósága az egyik olyan tulajdonsága az „Antelope” anyagnak, ami kiemeli a többi szövet közül.
Mint ahogy írtam, a könnyű tisztíthatóság csak az egyik tulajdonsága, ami kiemeli a többi szövet közül, mert ezen kívül van jó tulajdonsága bőven. Nézzük ezeket sorban.
Ami egy ülőgarnitúránál, kanapénál nagyon fontos dolog a tartósságot tekintve, az a kopásállóság. Az „Antelope” agyag esetében az gyártó által kiadott tanúsítvány szerint az kimagaslóan nagy a kopásállósága az anyagnak, amit a 75.000. feletti Martin Dale teszt (dörzsteszt) bizonyít. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az „Antelope” anyagból készült ülőgarnitúrákkanapék normál használat mellett elnyűhetetlenek.
A következő tulajdonságot rögtön érzékeljük, amikor ráülünk egy ülőgarnitúrára vagy kanapéra. Az „Antelope” anyag természetes, kellemes puha tapintású, ami az ülőgarnitúrakanapé használata során igen fontos tényező. Fontos dolog, hogy ne csak kényelmesen, hanem komfortosan, kellemesen érezzük magunkat az ülőgarnitúrán, kanapén még akkor is, ha nem ülünk rajta, hanem lefekszünk szundítani, pihenni egyet.
A következő jó tulajdonsága ugyan külsőre nem látszik egy ülőgarnitúrán, kanapén, de igen fontos. Az „Antelope” antibakteriális anyag. Ez annyit jelent, hogy az anyag megakadályozza, hogy a mikroorganizmusok megtelepedjenek benne és szaporodni tudjanak.
És még egy dolog, ami az „Antelope” mellett szól. Megfelel az Öko-tex szabványoknak. Nem tartalmaz semmilyen az emberre káros vegyi anyagot. Így megállapíthatjuk, hogy az ’Antelope’ anyagból készült ülőgarnitúrákkanapék biztonságos, egészséges környezetet biztosít családunk számára.

A fent említett jó tulajdonságokon kívül szólni kell arról is, hogy a mai trendeknek megfelelő színek állnak rendelkezésre belőle, ha oda kerülünk, hogy szövetet válasszunk az ülőgarnitúrára vagy kanapéra. A ma már nagy divatnak számító osztott szövetből, azaz két különböző színű anyag kombinációjából készült ülőgarnitúra vagy kanapé elkészítésére is lehetőséget ad ez az anyag.

Azonban egy dolgot feltétlenül figyelembe kell venni, hogy az “Antelope” szövet egy viszonylag vastag hordozó anyagra van készítve. Ennek van egy olyan előnye, hogy a szövet valóban tudja a fent említett tulajdonságokat és tényleg nagyon ellenálló és tartós, de a vastagságának köszönhetően nem mutat jól minden típusú ülőgarnitúrán, kanapén. Ugyan is a vastagsága miatt a jelentős ráncolással elkészített ülőgarnitúrákkanapék nem készíthetők el olyan szépen, mint egy vékonyabb, puhább anyaggal. Erre mindenképpen figyelni kell az ülőgarnitúrakanapé megvásárlásakor.

Összegezve: Nyugodt lelkiismerettel ajánljuk vásárlóinknak az ülőgarnitúrákra és kanapékra.