Talált már ülőgarnitúrát, vagy kanapét, ami megfelelt volna, csak nem lehetett szövetet választani rá, hanem meghatározott bevonó anyaggal volt megvásárolható?

Az ülőgarnitúrákkanapék hatalmas kínálatában nem könnyű eligazodni. Láthatunk óriási akciókat, hihetetlen árakat, amiket gyakran nem is értünk. Azután, ha kicsit jobban a dolgok mögé nézünk, akkor megkapjuk a magyarázatot az ülőgarnitúrákkanapék sokszor érthetetlenül alacsony árára. Például láthatunk néha valódi bőr ülőgarnitúrákat, kanapékat szinte szövet árban. Természetesen ez nagyon csábító, hiszen ki ne szeretne jó olcsón valódi bőr ülőgarnitúrát vagy kanapét vásárolni. De kérdezem én, hogy ez hogyan lehet, amikor egy normális minőségű valódi bőr egy ülőgarnitúra vagy kanapé árát minimum megduplázza. És nem azért mert drágábban adják a bőr ülőgarnitúrákat, kanapékat mint a szöveteseket, hanem azért mert maga az alapanyag, a valódi bőr annyival drágább.
És most elárulok egy apróságot, amibe sok ember bele sem gondol amikor meglát egy bőr ülőgarnitúra vagy bőr kanapé árát. Arról van szó, hogy míg a szöveteket tekercsekben lehet megvásárolni és kevés hulladékkal lehet szabni, addig a valódi bőrt úgy kapjuk meg, ahogy az az állatról le van nyúzva. Tehát egy marha formájú bőrdarab, annak az összes hibájával és formátlan alakjával együtt. Ez azt jelenti, hogy a szabásnál kb. a tábla negyed része hulladék, ami tovább drágítja egy valódi bőr ülőgarnitúra vagy kanapé árát.
Visszatérve az eredeti témához, az utánajárás során, rájöttünk a valódi bőr ülőgarnitúrákkanapék olcsóságának okára. A magyarázat nagyon egyszerű. Nem az egész ülőgarnitúra valódi bőr, hanem csak az ülőrész, a háttámla. A többi rész színben megegyező műbőr. Viszont ez nincs kiírva, ezt úgy kellett kideríteni.
A másik esetben, amikor szintén nagyon kedvező áron kínáltak ülőgarnitúrákat, kanapékat, már nem kellett különösebb nyomozást folytatni, rögtön kiderült a kedvező ár oka. A kedvezményes árú ülőgarnitúrákkanapék csak egy fajta szövettel lehetett megvásárolni, tehát ha valakinek nem vaj színű kellett, hanem bordó, akkor vagy nem kaphatott egyáltalán, vagy csak lényegesen magasabb áron.
A Végtelen Kényelem ülőgarnitúrákra, kanapékra hatalmas szövetmintából választhatja ki a bevonó anyagot, lehet több anyagot is kombinálni egymással. Ezen felül még valódi bőrrel is rendelhető, és a Végtelen Kényelem bőr ülőgarnitúrák és bőr kanapék bevonata mindenütt valódi bőr, és nem műbőr.