Tegyük hangulatosabbá a nappalinkat egyszerűen.

Fontos, hogy az ember élete változatos legyen, senki nem szereti az egyhangúságot. Ezért szervezünk magunknak változatos programokat, megyünk el kirándulni, nyaralni. Jó hatással van ránk, ha otthonunk is időnként változik, valami színes dolog költözik bele, ez is elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. A mai rohanó, kíméletlen világban kimondottan stressz oldó hatású, ha otthonunkban, ahol ugye a pihenésre szánt idő nagy részét töltjük mindig valami újdonsággal, kellemes hangulatjavító dologgal találkozunk.
Joggal mondhatják, hogy arra senkinek nincs lehetősége, hogy havonta átfestesse a lakását, vagy éppen új ülőgarnitúrát, kanapét vásároljon, vagy a szekrénysort lecserélje. Nem is erre gondoltam, de abban biztos vagyok, hogy a két-három havonta újra cserélt kanapé, vagy újra festett nappali jó hatással lenne a hangulatunkra. A megoldás ettől lényegesen egyszerűbb. Sokan nagyon ötletesen élő növényekkel dobják fel a nappalit, vagy éppen kötözött virágokkal is elérhető a hatás. Sőt a száraz virágokat később át is lehet kötözni egy másik kompozícióba.
Van azonban egy olyan megoldás, ami tényleg új hangulatot, vidámságot, adott esetben egy másik stílust kölcsönöz a nappalinak. Nem másról van szó, mint a fali matricáról.
Ez a nagyon egyszerű dolog hatalmas lehetőségeket rejt magában. Először is van lehetőség játszani a színekkel, másodszor pedig a mintákkal. Kell egy kis fantázia, egy kis kreativitás és indulhat a nappali feldobása. Gondolkodjunk el, hogy mit szeretnénk csinálni, mert a lehetőségek szerteágazóak.

Vannak olyan fali matricák, amik kedvesek, humorosak, így becsempészve egy kis jókedvet a nappaliba, ezen keresztül az életünkbe.
Az egyik ilyen, amikor a nappali falára az ülőgarnitúra vagy a kanapé fölé az egyszínű falra egy fekete macska van rajzolva, mintegy karikatúraszerűen, mintha egy polcon aludna, és a farka feltekeredve lóg le a polcról.

Ugyan ilyen rajzos vidám fali matrica, amit általában a nappaliban az ülőgarnitúra vagy a kanapé mellé, jól látszó helyre a fal aljára kell tenni, és egy egérlyukat ábrázol. Természetesen ez is fekete-fehér rajz. Az ehhez hasonló vicces matricákból nagyon sok van, csak a fantázia szabhat határt. Ezeknél a típusú matricáknál csak a figurákra kell figyelnünk, mert általában fekete-fehér színben kaphatók, így nem kell a nappalihoz, az ülőgarnitúra, kanapé vagy a szekrény színéhez igazítani, mert mindenhez jól illeszkedik.

A másik típus a nonfiguratív fali matricák. Itt már elindulhat a fantáziánk, mert variálhatunk a mintákkal, és variálhatunk a színekkel is. Itt már nem mindegy a színválasztás, mert figyelembe kell venni a nappali színeit és az ülőgarnitúra és a szekrény színét is.
A legegyszerűbb a megoldás, ha fehérek a falak, és az eredmény is igen hatásos lesz, főleg ha bátran bánunk a színekkel. A színes falaknál érdemes a fal színének egy mási árnyalatát használni, vagy bátran beleválasztani egy teljesen más színbe, mint például egy szürke színű viszonylag sötét falhoz mondjuk használhatnunk fehér színt is.

A méretekkel is nyugodtan játszhatunk. Az egészen kicsi mintáktól eljuthatunk az egész falakat betöltő mintafolyamig. Az is jó megoldás, hogy kisebb mintákat használunk, viszont az visszaköszönhet több helyen is.

Ha igazán kreatívok vagyunk, akkor ez még úgy is megoldható, hogy a kiválasztott színek nem csak a falakon, hanem egyéb kiegészítőkön is megjelennek. Például az előbb említett szürke-fehér variációnál a sötétbarna nappali falon ízléses mennyiségben megjelenik a fehér minta, mellette az ülőgarnitúra díszpárnája, az asztalon a váza, a kerámiák, képkeretek és egyéb más kiegészítők a fali matrica fehér színében jelenik meg. Nem kell túlzásba vinni, mert itt is érvényes az arany szabály, hogy sokszor a kevesebb a több.

A fali matricát használhatjuk kis felületeken is, kisebb szobákban, nem kell mindjárt a nappalit kipingálni. Kezdhetünk kíméletesen a hálószobában vagy a gyerekszobában, és ha már látjuk működik a dolog, látjuk, hogy tudunk szépet csinálni, akkor jöhet a lakás dísze a nappali.
Nem elhanyagolható dolog az sem, hogy az elért eredmény mellett, ami ugye örömöt okoz, mert ugye azért csináltuk az egészet, még ott van maga az ötletelés és maga az elkészítés, ami szintén örömöt tud okozni.
Mindenkinek javaslom, hogy aki érez magában egy kis késztetést, és szeretné a lakását, nappaliját feldobni, de még nem érkezett el a festés, a kanapé vagy a szekrény cseréjének az ideje, de mégis szeretne valami újat, lásson neki és alkosson valami szépet ezzel az egyszerű dologgal és szerezzen családjának és magának örömöt.

Végtelen Kényelem
ülőgarnitúra család