Ha valaki komolyan gondolja az ülőgarnitúra vagy kanapé vásárlást, akkor bizony olyan ülőgarnitúrát kell keresnie, ami minden igényének megfelel. Az alapvető feltételek például, hogy igazodjon a lakás, a szoba méreteihez. Fontos, hogy tudja azokat a funkciókat, amikre szükségünk van, például adott esetben legyen nyitható kanapé, legyen ágyneműtartója az ülőgarnitúrának. De ezek a dolgok az ülőgarnitúrakanapé kiválasztásánál viszonylag egyszerű dolgok, mert az ember felállít egy listát, amit elvár a megvásárolandó ülőgarnitúrától, kanapétól, és ezt tulajdonképpen a dolgot leegyszerűsítve, csak ellenőrizni kell megvásárlás előtt.
Ami ennél sokkal nehezebb, megtalálni azt az ülőgarnitúrát, kanapét, ami az esztétikai igényeinket is, és a kényelmi igényeinket is kiszolgálja. Na itt kell igazán odafigyelni, mert ahány termék annyi féle. Korábbi írásainkban már részletesen kitértünk az ülőgarnitúrákkanapék kényelmére, és arra, hogy kipróbálás nélkül nem szabad ülőgarnitúrát, kanapét megvásárolni.

Komfort

Most arra térünk ki, hogy ha találunk olyan ülőgarnitúrát, kanapét amelyik kényelmes, de nem tetszik, akkor mi a teendő. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy túl sok mindent nem
tehetünk. Az ülőgarnitúrákkanapék tervezésénél nagyon nehéz összeegyeztetni a kényelmet a jó kinézettel, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy az esztétika szubjektív dolog. A Végtelen Kényelem ülőgarnitúra rendszer tervezésénél az első számú szempont a kényelem volt, de tisztában vagyunk azzal, hogy az ülőgarnitúráknak és a kanapéknak esztétikailag is meg kell felelni az elvárásoknak.

Mozaik

Ezért az ülőgarnitúrákat jelen pillanatban négy típusban, egymástó merőben eltérő kinézettel kínáljuk. A kínálatban megtalálható a klasszikus forma képviselője a Praktik, az egyszerű vonalvezetésű, letisztult, de mégis klasszikus ülőgarnitúra a Komfort, a modern vonal képviselője a Mozaik, és az ülőgarnitúra család legújabb tagja az Elegant típus, ami díszítővarrással ellátott, igazából klasszikus formavilágú, de modern elemeket magán viselő ülőgarnitúra, de az elemek segítségével minden típusból kialakítható ülőgarnitúrasarokgarnitúra vagy akár kanapé is.

Elegant

Az Elegant típus jó példa arra, hogy a kényelmi szempontoknak megfelelő kialakítás, mennyire befolyásolja a kanapék kinézetét. Az Elegant ülőgarnitúra tervezésénél a cél a kényelem fokozása, ezért az ülésben a jól bevált dupla rugózatot használtuk fel, de a támlarészt, szó szerint egy átlagos méretű ember hátához igazítottuk. Amikor elkészült és az emberek 70-80 százalékának kimondottan kényelmes volt maga a támla, és az ülés és a támla együtt, akkor azt láttuk, hogy egy nagyon markáns, meghatározó kinézetet kapott a kanapé. Majd az vásárlói visszajelzek azt mutatták, hogy a tetszési arány hasonló ahhoz, mint a kényelem esetében. Az vásárlók 70-80 százalékának tetszett, de a 20-30 százalékból akiknek nem igazán ez a kinézet volt az elképzelésük, azok közül is többen választották az Elegant ülőgarnitúrákat, kanapékat, mert ez volt igazán kényelmes nekik.
Tehát előfordulhat olyan eset, amikor kompromisszumot kötünk, és előtérbe helyezzük a kényelmet a kinézettel szemben ülőgarnitúráksarokgarnitúrák vagy kanapék vásárlás esetén.