Ülőgarnitúra, kanapé vásárlás után.

Bizony vásárlás után is akad teendő legújabb ülőgarnitúránk, kanapénk rendben tartásával. Figyelni kell az elhelyezésére, a használatára, illetve a tisztítására is. Ha nem bánunk körültekintően 1-1 bútordarabbal, akkor hamar elérkezhet a csere ideje.

Elhelyezés
Először a csomagolóanyagot óvatosan távolítsa el, majd a végleges helyén rögzítse össze az ülőgarnitúra, kanapé elemeit. Ne tegye az ülőgarnitúrát radiátor vagy kandalló közvetlen közelébe, és ha lehetőség van rá, akkor kerüljük el azt is, hogy a napfény érje a kanapét, mert idővel kifakíthatja a szövetet. Ha esetleg a lakás könnyen nedvesedik, akkor az ülőgarnitúra és a fal között hagyjunk 10-15 cm távolságot, hogy szellőzni tudjon, mert különben az ülőgarnitúra, kanapé is bepenészedhet, és hosszú távon tönkre is mehet.

Használat
Mindig a garanciapapíron leírtak szerint, rendeltetésszerűen használja a terméket. Ha az ülőgarnitúrát mozgatni szeretné, mindig válassza szét előtte az elemeket, így elkerülhető a bútor rongálódása. Házilag a terméket ne javítsa, mert a garancia azonnal megszűnik rá. A kanapé karjára soha ne üljünk, ugyanis nem arra a terhelésre van tervezve, és a karon kívül az elemek összeakasztására szolgáló alkatrészeket is tönkreteheti, ami abban nyilvánul meg, hogy idővel lötyögni kezd a karfa. Folyadék soha ne kerüljön a kárpitozásra, mert azt is tönkre teheti, de a párnázatban is okozhat hibákat, ami kívülről nem látszik, de a hiba később jelentkezik.

Tisztítás
Szöveteket, bőröket a kereskedelemben kapható kárpit-, bőrtisztítószerekkel lehet tisztítani a gyártó utasítása szerint. Először kevésbé látható helyen végezzen próbatisztítást. Bőrgarnitúrákat (használattól függően) félévente, évente szükséges ápolni, átfestéséhez keressen fel szakembert.
Bőrhatású szövetek nedves ruhával tisztíthatók, vegyszer és ápolószer használata tilos.
Zsírfoltot, folyadékot, egyéb szennyeződéseket azonnal távolítson el a termékről.

Új ülőgarnitúrájához, kanapéjához sok örömet kívánunk!